Tanssii Tähtien Kanssa: Tiedossa tasainen finaali


Tanssii Tähtien Kanssa -finaali kilpaillaan tänään. Vastakkain ovat parit Antonio Flores-Disa Kortelainen ja Krisse Salminen-Matti Puro. Parit tanssivat kolme tanssia: yksi freestyle-tanssi ja kaksi vapaavalintaista tanssia kauden aiemmista lähetyksistä.

Pari on tanssinut läpi kilpailun varsin tasaisesti. Jos kaksi ensimmäistä viikkoa jätetään pois laskuista, on Flores jäänyt alle 30 tuomaripisteen kahdesti ja Salminen kerran. Toissa viikolla Flores teki kauden pohjanoteerauksensa, 20 pistettä. Paluu viime viikon jivella oli kuitenkin tyylikäs, sillä Flores ja Kortelainen kokosivat 38 pistettä - kaksi alle maksimin! Myös Salmisen ja Puron paso doble viihdytti tuomareita kelvollisesti 31 pisteen arvoisesti.

Kilpailun aikana Salminen ja Puro ovat olleet melko tasaisia hieman yli 30 pisteen suorittajia. Yksittäistä superviikkoa parilla ei Floresin 38 pisteen illan tapaan ole, muttei toisaalta selkeitä notkahduksiakaan, kuten Floresin toissa viikon 20 pistettä.

Kisa ratkaistaan tuomaripisteiden ja yleisöäänestyksen perusteella. Esimerkiksi Ilta-Sanomien tekemän gallupin mukaan yleisöäänestys olisi menossa hyvin tasaiseksi: äänet menivät Floresin eduksi prosentein 52-48. Mikäli varsinainen yleisöäänestys menee näinkin tasaiseksi, tuomariäänillä on tärkeä rooli.

Jos viime viikkojen trendi jatkuu, parit tulevat tanssimaan hyvin tasaisesti. Salminen ja Puro tuskin romahtavat, mutta jos Flores ja Kortelainen tanssivat huippusuorituksen ja saavat taas noin 35 tai jopa enemmän tuomaripisteitä, Salminen ei välttämättä pysty vastaamaan. Toisaalta toissa viikon kaltainen romahdus söisi Floresin voittomahdollisuuksia, sillä Salmiselta ja Purolta ei voi menneen perusteella odottaa selkeää alisuorittamistakaan.

Kerroinasettelussa pari Flores-Kortelainen on suosikki kertoimella 1,65. Salmisen ja Puron kerroin on kuitenkin houkutteleva 2,10: lähtökohdat ovat niin tasaiset, että ero tuntuu suurelta.