Unibet Oscar-gaalassa: The Voorman Problem


Suosikki: The Voorman Problem (1,50)

Unibet ihastui tähän lyhytelokuvaan niin palavasti, että lennätti elokuvan tuottaja Baldwin Lin ja ohjaaja Mark Gillin Los Angelesiin Oscar-gaalaan. Martin Freemanin ja Tom Hollanderin tähdittämä elokuva kuvattiin Manchesterissä kolmessa päivässä ja on suosikki voittamaan parhaan lyhytelokuvan Oscarin.

Elokuvan takana oleva kaksikko aloitti elokuvabisneksessä matalalla profiililla. Li aloitti uransa ääniteknikkona ja kuvaajana eri TV-sarjoissa, Gill oli mukana tuottamassa Doctor Who -DVD:tä.

Kumpikin on kuitenkin aina hinkunut elokuvapuolelle. Kaksikko otti yhteyttä kaksinkertaiseen Oscar-voittaja Kevin Spaceyyn saadakseen apua projektiinsa. Tätä kautta Hobitin tähti Freeman ja suosittu brittinäyttelijä Hollander päätyivät The Voorman Problemiin. Elokuvassa nähdään esimerkiksi Manchesterin Strangeways-vankilassa kuvattuja kohtauksia.

Freeman ja Hollander osallistuivat elokuvaan ilmaiseksi, mikä kertoo siitä, kuinka vaikuttuneita he olivat käsikirjoituksesta. The Voorman Problem on vakuuttanut myös tuomarit siinä määrin, että kyseessä on paras lyhytelokuva -kategorian suosikki.

Musta hevonen: Avant Que De Tout Perdre (2,50)

Tämä ranskalaiselokuva on The Voorman Problemin kovin haastaja. Avant Que De Tout Perdre on hiljattain palkittu Leedsin, Uppsalan ja Angersin elokuvafestivaaleilla, joten 29-minuuttisella rainalla on momentum puolellaan.

Lyö vetoa Oscareista täällä!